Friday, February 2, 2007

Allerlei soorten snoep

Allerlei snoepjes... Salmiakknotsen, aardbeienveters en Lange Jan. In totaal heeft Look-O-Look wel meer dan 100 soorten snoep. En er komen steeds nieuwe soorten bij. Hoe worden zoveel soorten snoep gemaakt? In de eerste plaats natuurlijk door voor elk snoepje een ander recept te gebruiken. Maar niet alleen de smaak is belangrijk. Ook de vorm, de grootte en de stevigheid van een snoepje spelen een belangrijke rol. Probeer 't zelf maar eens. Snoepen is een bepaalde smaak proeven en tegelijk de vorm van het snoepje in je mond voelen. Zo kunnen de snoepmakers natuurlijk blijven variëren en combineren. Ook al zien ze er heel verschillend uit, ieder snoepje heet toch 'suikerwerk'. Zo'n snoepje bestaat voor het grootste deel - de naam zegt het al - uit witte suiker. Toch is suiker niet het enige ingrediënt. Want om van die suiker stroop te maken, heb je ook nog water nodig. Hoe minder water je gebruikt, hoe harder de stroop wordt. En hoe meer water, hoe zachter...Als je water en suiker mengt en dat warm maakt krijgt je dus stroop. Een kleverig goedje, waaraan later nog de juiste (natuurlijke) kleurstoffen en natuurlijke geur- en smaakmiddelen worden toegevoegd. Door met die ingrediënten steeds weer te variëren, kun je verschillende 'suikerwerkjes' maken. 'Zoveel smaken, zoveel snoepjes!
Lees hoe de volgende snoepjes gemaakt worden:

No comments: