Friday, February 16, 2007

Griesmeel koekjes

Ingrediënten

250 g boter
450 g griesmeel
snufje zout
1/4 tl bakpoeder
75 g suiker
2 el rozenwater
1 el oranjebloesemwater
7 el water

walnoot vulling of dadelvulling

walnootvulling

325 g gehakte walnoten of pistachenoten

2 tl oranjebloesemwater

75 g suiker
kaneel

Meng alle ingrediënten

dadelvulling

325 g gehakte dadels

6 el boter

Kook de dadels met boter voor 15 - 20 minuten. Maak ze fijn tot bijna puree. Afkoelen voor gebruik.

Bereidingswijze

Begin een dag van tevoren.

Smelt de boter, meng bloem, griesmeel, zout en bakpoeder. Laat mengsel 1 nacht afgedekt staan.

Meng rozenwater, met oranjebloesemwater en water en sprenkel over het deeg. Meng het met vorken of de hand. Maak kleine balletjes en druk ze op een ondergrond met veel bloem plat. Schep een lepeltje vullen in het midden en vouw het deeg naar boven dicht.

Maak ze een beetje plat en leg ze op bakpapier en bak ze ongeveer 12 minuten op 180 graden. Voor opdienen met suiker bestrooien.

No comments: