Ingrediënten
250 g boter
450 g griesmeel
snufje zout
1/4 tl bakpoeder
75 g suiker
2 el rozenwater
1 el oranjebloesemwater
7 el water
walnoot vulling of dadelvulling
walnootvulling
325 g gehakte walnoten of pistachenoten
2 tl oranjebloesemwater
75 g suiker
kaneel
Meng alle ingrediënten
dadelvulling
325 g gehakte dadels
6 el boter
Kook de dadels met boter voor 15 - 20 minuten. Maak ze fijn tot bijna puree. Afkoelen voor gebruik.
Bereidingswijze
Begin een dag van tevoren.
Smelt de boter, meng bloem, griesmeel, zout en bakpoeder. Laat mengsel 1 nacht afgedekt staan.
Meng rozenwater, met oranjebloesemwater en water en sprenkel over het deeg. Meng het met vorken of de hand. Maak kleine balletjes en druk ze op een ondergrond met veel bloem plat. Schep een lepeltje vullen in het midden en vouw het deeg naar boven dicht.
Maak ze een beetje plat en leg ze op bakpapier en bak ze ongeveer 12 minuten op 180 graden. Voor opdienen met suiker bestrooien.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment