Monday, February 5, 2007

Kwarktaart (citroen)

Ingrediënten:
1 pak Mix voor Kwarktaart
4 eieren (m)
120 g suiker
1 mespunt zout
80 g bloem
20 g maizena
1/8 l slagroom
3 eetlepels citroensap, gezeefd
1 dl sinaasappellikeur (bv. Cointreau)
450 a 500 g kwark
1 theelepel (groene) citroenschil, geraspt
16 of meer kleine rode vruchten, zoals frambozen, aardbeien of kersen
Bereiding:
Plaats het rooster op de onderste richel in de oven
Verwarm de oven tot 175 graden
Beboter de vorm en bestuif deze met bloem
Klop in een kom de eieren, de suiker en het zout tenminste 5 minuten tot een dikke vloeibare massa
Zeef de bloem en de maizena in gedeelten erbij
Spatel het geheel luchtig door
Doe het beslag over in de vorm en zet deze in de voorverwarmde oven
Bak de taart in 40 minuten gaar en goudbruin
Neem de taart uit de oven en verwijder de vorm
Laat de taart omgekeerd op een taartrooster afkoelen
Klop in een kom de slagroom stijf
Vul de citroensap en de likeur met water aan tot 3 dl
Voeg de Mix voor Kwarktaart toe
Klop met de mixer (hoogste stand) tenminste 6 minuten tot een dikke luchtige massa is ontstaan
Voeg de kwark en de citroenschil toe en klop het geheel nog eens goed op
Spatel vervolgens de slagroom erdoor
Snijd 2 plakken met 1/3 deel van de kwarkcrŠme
Leg alle plakken op elkaar
Bestrijk de zijkant van de taart met een laag creme
Bedek de bovenkant van de taart gelijkmatig
Plaats de taart hierna tenminste 3 uur in de koelkast
Garneer de taart met rode vruchtjes

No comments: